Русия възнамерява да превърне Херсон в град на смъртта. Руските въоръжени

...
Русия възнамерява да превърне Херсон в град на смъртта. Руските въоръжени
Коментари Харесай

Минират всичко: Русия иска да превърне Херсон в „град на смъртта

Русия има намерение да трансформира Херсон в " град на гибелта ". Руските въоръжени сили приготвят артилерия от левия бряг на Днепър, с цел да трансфорат регионалния център в руини. Това заяви съветникът на ръководителя на кабинета на президента Михаил Подоляк в Twitter.

Той сподели, че в този момент съветските войски в града копаят „ всичко, което могат “, по-специално жилища и канализация.

" Артилерията на левия бряг възнамерява да трансформира града в руини. Ето по какъв начин наподобява " съветският свят ": пристигнаха, ограбиха, честваха, убиха " очевидци ", оставиха руините, отпътуваха ", написа Подоляк.

Припомняме, че на 9 ноември командирът на окупационните сили в Украйна Сергей Суровикин предложи да напусне десния бряг на Херсонска област. Руският министър на защитата Сергей Шойгу се съгласи с думите му и даде заповед за евакуиране на войските на левия бряг.

Суровикин сподели, че след отдръпването освободените нашественици ще бъдат употребявани за атака в други направления. Според него решението за овакантяване на десния бряг " не е елементарно, само че ще избави живота на нашите военни и боеспособността на групировката войски ".

На собствен ред украинските отбранителни сили не изключват съветски провокации. Според ръководителя на пресцентъра Наталия Гуменюк руснаците може би се пробват да основат подвеждащо усещане за протичащото се в Херсон.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР